مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: فعالیت صنایع بزرگ این استان از جمله سیمان، فولاد، پتروشیمی و نیروگاه ها برای کشور مفید است و باید سبد ویژه تامین گاز برای آنها در نظر گرفته شود.به گزارش ایرنا، منصور شیشه فروش روز سه شنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با بیان اینکه نباید مصرف گاز این صنایع جزو مصرف استان در نظر گرفته شود افزود: انتظار داریم که شرکت ملی گاز بصورت خاص مسائل این استان را مورد توجه قرار دهد و سبد سوخت صنایع بزرگ را از سبد مصرف استان جدا کند.
وی با بیان اینکه شرکت های فولاد و سیمان اصفهان نقش موثری برای تولید در کشور دارند، ادامه داد: جدا کردن سبد مصرف صنایع بزرگ از سبد کل استان بعنوان مطالبه اصفهان از شرکت گاز و وزارت نفت است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار داشت: این استان در فصل زمستان با محدودیتهای مصرف گاز در صنایع مواجه شد و این در حالی بود که در فصل تابستان هم با اعمال محدودیتهای برق در استان مواجه شد که خسارتهای سنگینی به بخش اقتصادی استان وارد کرد.
وی اضافه کرد: برای ۶ شهر در شرق این استان هنوز از طریق "سی ان جی" گاز رسانی میشود و روزانه ۲۷ تانکر ، گاز را انتقال میدهند که امکان وقوع حوادث متعددی وجود دارد.
شیشه فروش خاطرنشان کرد: از وزارت نفت و شرکت ملی گاز درخواست داریم که طرح اجرایی گازرسانی به شرق اصفهان که شامل خورو بیابانک و بخشی از نایین است را در دستور کار خود قرار دهند تا نگرانی ها برای تامین گاز پایدار این منطقه برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه این استان نیاز به بالگرد امدادی ویژه گاز دارد بیان کرد: اصفهان بعنوان جانشین تهران در مدیریت بحران محسوب می شود و باید امکانات و اعتبارات ویژه ای متناسب با ماموریتهای شرکت گاز به استان داده شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: خطوط انتقال سوخت در غرب استان در سال های گذشته با آسیب مواجه و مقدار زیادی نفت وارد رودخانه شد که باید امداد رسانی در اینگونه موارد با سرعت انجام شود.
به گفته وی، با توجه به ۲۷ هزار کیلومتر شبکه گاز و وجود یک میلیون و صدهزار انشعاب و یک میلیون و ۱۶۰ هزار مشترک در این استان و خطوط انتقالی که اصفهان بعنوان محل عبور آنها محسوب میشود و برخی از آنها از کنار رودخانه زاینده رود عبور میکنند، ضرورت دارد که این شبکه بازسازی، تعمیر و نگهداری شود و تجهیزات مناسبی متناسب با ماموریت ها به استان داده شود.
شیشه فروش اظهار داشت: مصرف مازوت از ابتدای بهمن تا کنون در نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان انجام میشود و شرایط آلودگی هوا هم در این استان وجود دارد اما با توجه به مسائل خاصی این اقدام انجام شد.
وی ادامه داد: این نیروگاه در کنار شهر اصفهان و دیگر شهرهای این استان قرار دارد و سلامت مردم به خطر خواهد افتاد و باید اعمال محدودیتها و تامین گاز بصورتی انجام شود که استفاده از مازوت را در دستور کار قرار ندهیم و توجه ویژه وزارت نفت و وزارت نیرو باید به این مساله باشد که تامین گاز برای این نیروگاه ها که نزدیک شهر اصفهان است، انجام شود تا از مازوت استفاده نکند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه شبکه های انتقال گاز در استان وسعت زیادی دارد که باید در برابر زلزله و فرونشست زمین ایمن شوند، گفت: باید مطالعات فرونشست در حوزه شبکه های گاز استان انجام شود.
شیشه فروش یادآور شد: فرونشست زمین در دشت دامنه در سالهای گذشته موجب بروز خسارتهایی به واحدهای مسکونی در این منطقه شد و شبکه گاز هم با آسیب مواجه شد که باید این مساله بصورت ملی بررسی و مطالعات جامعی درباره خطر پذیری زلزله و فرونشست زمین و مخاطرات طبیعی برای ایمن سازی شبکه های گاز انجام شود.
وی تاکید کرد: استان اصفهان محدودیتهای برق را هم در تابستان سال جاری تجربه کرد و صنایع و مشترکان خانگی با مشکل مواجه شدند و وزارت نیرو باید برای رفع این مشکل ۲ هزار مگاوات نیاز نیروگاهی استان اصفهان را تامین کند.
به گفته وی، نیروگاه های خورشیدی کمی در این استان وجود دارد که در این بخش هم باید توجه جدی از طرف وزارت نیرو به اصفهان شود.
شیشه فروش گفت: بهینه سازی مصرف گاز در صنایع نیاز به اقدام جدی دارد و وزارت نفت باید تسهیلات بانکی لازم را برای صنایع در نظر بگیرد و و این تسهیلات ویژه بعنوان سبد تشویقی به صنایع ارائه شود تا مصرف بهینه گاز را انجام دهند.
وی اضافه کرد: استان اصفهان شرایط خاصی را در کشور دارد و با کم آبی، خشکسالی، آلودگی هوا، کانون های گرد و غبار و فرونشست زمین مواجه است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: دستگاه های امدادی، شرکت گاز و نیروهای مسلح این استان معین استان های دیگر محسوب میشوند و همواره در حوادث به کمک دیگران شتافتند.
وی خاطرنشان کرد: رودخانه زاینده رود از ۲ سال گذشته تا کنون خشک شده است و تنها چند روز برای کشت منطقه شرق بازگشایی شد و این استان در زمان حاضر بدلیل افزایش برداشتها از سفره های زیر زمینی با فرونشست زمین مواجه است.
وی با اشاره به درخواست های استان اصفهان از شرکت ملی گاز ایران گفت: سهم استان در کمک به کشور در این بخش زیاد است و روزانه بیش از یک هزار و ۵۰۰ تانکر سوخت بصورت زمینی از استان تردد می کند.
در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان که با حضور مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران برگزار شد، از سید مصطفی علوی تجلیل و ابوالقاسم عسگری به جای وی معرفی شد.
(۳ اسفند ۱۴۰۰، ۱۶:۴۸ - کد خبر: 84659319)