خلاصه: ?الیزابت زات شیمیدانی بسیار باهوش که به دلایلی از دانشگاه اخراج شده، از تبعیض جنسیتی بیزار است و در هاستینگز در زمینه شیمی مشغول به کار است که با کالین ایوانز، نابغه شیمی، آشنا میشود و...
نظر من: ?سبک کتاب با همه کتابهاییه که خوندم متفاوته. یه حالت فان اما حرفای تاملبرانگیزی با محوریت فمینیست و تبعیض جنسیتی داره.
شخصیت الیزابت فوقالعاده دوستداشتنیه و خیلی باهاش ارتباط خوبی گرفتم و از اون شخصیتهاست که همیشه تو ذهنم میمونه.
?الیزابت نمونه یک زن باهوش، مستقل، خودساخته و متکیبهخوده که در زمانهای که خانمها کمتر درس میخوندند و کمتر کار میکردند، جدی گرفته نمیشه اما بههیچوجه زیر بار کلیشههای جنسیتی نمیره.
بارها در محل تحصیل و کار با تبعیض جنسیتی روبهرو شده اما شخصیتش اونقدر قویه که اجازه نمیده کسی حقش رو نادیده بگیره.
?ازاونجاییکه الیزابت شیمیدانه، حتی در برنامه آشپزیش و صحبتهاش هم در حال دادن اطلاعات شیمیه که باعث بار علمی و بامزه شدن کتاب شده.
کتابیه که خوندنش برای زنان و دختران مستقل میتونه تجربه قشنگی باشه. از خوندنش لذت بردم و الیزابت زات تبدیل به یکی از شخصیتهای محبوبم شد.
بریده کتاب: ?ما همه انسانیم و حاصل تربیت، سیستم آموزشی خراب و تحمیل کنندههای زندگیمون هستیم. در نتیجه تقلیل زنها به چیزی کمتر از مردها و ارتقای مردها به چیزی بیشتر از زنها، بیولوژیکی نیست بلکه زاییده فرهنگ اشتباهه و این فرهنگ اشتباه با دو کلمه شروع میشه: رنگ صورتی، رنگ آبی.
?یه وقتهایی نباید بذاری اتفاقات بد تو رو تعریف کنن. باید باهاشون بجنگی.
?به عنوان یه کشور آزادیخواه، اشکالی نداره به هرچی که میخوایم ایمان داشته یا نداشته باشیم، تا وقتی که اعتقاداتمون به بقیه آسیب نزنه. هرچند من فکر میکنم علم هم خودش یه دینه.
?بعضی چیزها باید در گذشته باقی بمانند زیرا گذشته تنها جایی بود که آنها در آن معنا پیدا میکردند.
?امتیاز گودریدز: 4.32/5 ?امتیاز من به کتاب: 4.5/5 ?در یک کلام: شیمیدان فمینیست ?سلیقه من: شخصیتپرداری عالی
?پیشنهاد به: ?خانمهای مستقل اگه کتاب غیرجدی و درعینحال جدی میخواید این کتاب ترکیب جفتشه با مفاهیم عمیق تبعیض جنسیتی.
?یاد گرفتم: جنسیت باعث کاهش توانایی نمیشه.
❓چرا تبعیض جنسیتی وجود داره؟ ❓توانایی خانمها و آقایان متفاوته؟