23
دوشنبه, دسامبر
دوشنبه, ۰۳ دی ۱۴۰۳

کدام مناطق اصفهان بیشترین تراکنش فرسایش بادی را دارد؟

کدام مناطق اصفهان بیشترین تراکنش فرسایش بادی را دارد؟ مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به شناسایی ۱۴ کانون بحران فرسایش بادی در استان اصفهان گفت: بیشترین تراکنش‌های فرسایش بادی در مناطق شمال و شرق استان تعیین شده است.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه از ۱۰.۷ میلیون هکتار پهنه در استان اصفهان، ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۰ درصد سطح استان را عرصه‌های بیابانی و شن‌زار تشکیل می‌دهد، اظهار کرد: در مجموع اراضی بیابانی استان اصفهان ۱۰ درصد بیابان‌های کشور و ۳۰ درصد منابع طبیعی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس مطالعات، از دو میلیون و ۸۳۴ هزار هکتار عرصه‌های بیابانی استان، یک میلیون و ۵۰۵ هزار هکتار آن تحت‌تأثیر فرسایش بادی است، افزود: شهرستان‌های آران و بیدگل، ریگ‌بلند، ریگ‌زرین، سجزی، رودشت، ریگ‌جن، جرقویه، چاه‌ملک، فرخی، خور، مصر، جندق و مناطق تالاب شور گلپایگان مستعد فرسایش بادی هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به شناسایی ۱۴ کانون بحران فرسایش بادی در استان اصفهان تصریح کرد: بیشترین تراکنش‌های فرسایش بادی در مناطق شمال و شرق استان تعیین شده است.

وی موقعیت بیابان‌زایی را یکی از مخاطرات زیست‌محیطی در استان اصفهان دانست و گفت: تاکنون برای مقابله با بیابان‌زایی مطالعاتی در یک میلیون و ۱۰۸ هزار هکتار از اراضی بیابانی به منظور تعیین کانون‌های بحران فرسایش بادی در استان اجرایی و نیز یک بازنگری درباره این کانون‌ها انجام شده است.

شیشه‌فروش اظهار کرد: اقلیم خشک و نیمه‌خشک و شرایط کم بارش جزو مناطق کویری و بیابانی است که عرصه‌های بیابانی اصفهان بیشتر شهرستان‌های آران و بیدگل، اردستان، اصفهان، برخوار، خوروبیابانک، کاشان، گلپایگان، کوهپایه، هرند، نائین، ورزنه و جرقویه را تحت‌تأثیر می‌دهد.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان شاهد آب و هوای بیابانی هستیم که مناطق خوروبیابانک، انارک و شمال اردستان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، افزود: در قسمت‌هایی از استان اصفهان آب و هوای نیمه‌بیابانی داریم که شهرستان اصفهان و مناطق مرکزی را تحت پوشش قرار می‌دهد و از ویژگی‌های آن خشکی هوا و بارش اندک باران است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به شهرستان‌هایی که در مجاورت کویر مرکزی کشور قرار دارند، تصریح کرد: شهرستان‌های نائین، کاشان، نطنز، اردستان، آران و بیدگل، برخوار، خوروبیابانک و اصفهان در مجاورت کویر مرکزی ایران قرار دارند و هرساله اقدامات بیابان‌زدایی انجام می‌شود.0609022354

ضرورت مقابله با بیابان‌زایی در مناطق مستعد در برابر اثرات کانون‌های فرسایش بادی

وی گفت: در استان اصفهان با شرایط بیابان‌زایی و گرم و خشک مواجه هستیم که حفاظت از صنعت کشاورزی، نگهداری از گونه‌های گیاهی، حفظ محیط‌زیست و کاهش آلودگی در اثر گردوغبار از مهم‌ترین نتایج اقدامات انجام شده در راستای بیابان‌زدایی در استان است.

شیشه‌فروش درباره اقدامات مقابله با بیابان‌زایی در سطح استان اصفهان، اظهار کرد: تاکنون اجرای طرح‌های مالچ‌پاشی، نهال‌کاری، مدیریت روان‌آب‌ها، جنگل‌ها و آبگیری، حفاظت ۷۲۰ کیلومتر از جاده‌ها در برابر طوفان شن، حدود ۲۷۰ کیلومتر راه‌آهن‌ها، ۳۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و اراضی فرودگاه، روستاها و شهرها در مناطق مستعد در برابر اثرات کانون‌های فرسایش بادی انجام شده است.

وی درباره نهال‌کاری بیش از ۳۱۰ هزار هکتار پوشش گیاهی دست‌کاشت به منظور پیشگیری و مقابله با عرصه‌های بیابانی در استان اصفهان، افزود: از سال‌های گذشته تاکنون با هدف تثبیت بیابان‌زدایی، پیشگیری از تشدید گردوخاک و کنترل شن‌های روان ۱۰ هزار هکتار نهال‌کاری، ۴۵ کیلومتر بادشکن غیرزنده و ۲۰۰ کیلومتر بادشکن زنده مانند درخت‌های زیتون، اکالیپتوس و توت برای حفاظت جاده‌ها و تأسیسات شهری در برابر گردوغبار و طوفان‌های شنی و ۳۰ هزار و ۸۰۰ هکتار مالچ‌پاشی در مناطق بیابانی استان صورت گرفته است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به نبود عملیات مالچ‌پاشی نفتی در بیابان‌های استان اصفهان، تصریح کرد: برای اجرای پایلوت مالچ‌های پلیمری سازگار زیست‌محیطی در بیابان‌های استان، حدود ۱۵ هزار هکتار از بیابان‌های شهرستان آران‌وبیدگل تعیین شده است.

وی با اشاره به وجود ۶۵۰ هزار هکتار تپه‌های ماسه‌ای در استان اصفهان، خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته عملیات تثبیت این ماسه‌ها با انجام مالچ‌پاشی در ۳۰ هزار و ۸۰۰ هکتار اجرایی شده است، همچنین دفتر بیابان سازمان منابع طبیعی کشور، طی سال‌های ۹۶ تا ۹۷ حدود ۴۸۰۰ هکتار مالچ‌پاشی در شهرستان آران‌وبیدگل برنامه‌ریزی کرده بود که ۳۰۰ هکتار آن در سال ۹۸ انجام شد، اما مابقی عملیات به دلیل جلوگیری از تخریب محیط‌زیست و نابودی پوشش گیاهی و جانوری متوقف شده است.

کد خبر 704107 - ۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲