انارک نیوز - سازه ای که در گویش بومی کیلَک (کِلَک) نامیده‌می‌شود، همان اجاق یا آتشدان است که کاربرد باستانی آن چندان روشن نیست، ولی در چند سدۀ گذشته این کیلک‌ها، که در باراندازهای کاروانیان پیرامون آبادی ساخته‌شده‌اند دو کاربرد داشته‌است.
یکی این که در شب‌هایی که کاروانیان نمی‌توانستند با نگاه به ستارگان راه آبادی را بیابند، با افروختن آتش یا روشن کردن چراغ بر فراز آن همچون فانوس دریایی که در دریا راهنمای دریانوردان به کناره است در بیابان راهنمای کاروان‌ها به آبادی بوده‌است. دیگر این که کاروانیانی که شب‌ها پیـرامون آن بار می‌انداخته‌اند با افروختن آتش یا چراغ بر بالای آن میدانگاه بارانداز را برای شب ماندن و دادوستد شبانه روشن می‌ساخته‌اند.
این سازه که در نخستین سالهای دهۀ 1350 خورشیدی ویران شده و از میان رفته‌بود در بهار سال 1403 خورشیدی با هـزینه و همکاری شهرداری انارک، ادارۀ میراث فرهنگی و چندتن از نیکوکاران انارکی به دست استاد رضا سلیمی افغانی به سرپرستی خودانگیخته و افتخاری احمد سعیدی انارکی بازسازی شد.

10 خرداد 03

جشنارک نیلوفری 1403انارک نیوز - امسال هم همچون سال های پیش، جشنارک نیلوفری، سوم فروردین ماه 1403 ساعت 15 تا 17 در دره انجیر (درنجیل) انارک برگزار شد.
هوا بهاری، دلپذیر و ابری بود که رو به سردی می رفت. امسال این جشن، دومین سالی بود که در ماه رمضان قرار گرفته بود و خبری از چای آویشن و شیرینی حاج بادام نیود ولی همانند گذشته شادی و آیین تبریک جشن نوروز برقرار بود.
امید است شاد و خرم باشید و سالی متفاوت، خالی از سفره گسترده نادانی، بیداد و پولبری را در پیش رو داشته باشیم.

انارک نیوز - از رسوم بسیار زیبا و تاثیر گذار در انارک روز "عرفه" می باشد. آخرین روز سال را "عرفه" گویند که از صبح زود، روز بزرگداشت درگذشتگان همان سال می باشد. 
از صبح زود تا حدود ظهر مردم گروه گروه به منزل آنانی که امسال از بین ما رفتند و عزیزانشان را داغدار کردند برای "فاتحه خوانی"  می روند. با این کار هر دو طرف داغدار و شریک غم، خود را در غم و شادی یکدیگر شریک می نمایند و همگی با هم به پیشواز سال نو می روند.
پذیرایی این مراسم با سینی پر از خرمای خشک، انجیر خشک، بادام، نقل و شکلات و احیاناً چای، شیرینی و میوه می باشد. برخی نیز این مجموعه آجیل را در بسته ای کوچک قرار و به مردمی که تشریف آورده اند،  می دهند. زمان ماندن در خانه درگذشته کوتاه می باشد و معمولاً به خانه همه درگذشتگان می روند.
یاد و خاطره شان گرامی باد.

برای آخرین بار در سال ۱۳۹۷ این مراسم انجام و با شیوع کرونا مراسم معلق و از ۱۴۰۱  در گورستان برگزار می شود.
آیینی که به تاریخ پیوست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی؛ طی حکمی از سوی رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش؛ علی پورکمالی انارکی، به عنوان «رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی» منصوب شد.

بر اساس این گزارش عصر امروز شنبه، مورخ پنجم اسفند ۱۴۰۲ وزیر آموزش و پرورش با حضور در جمع اعضای هیأت رئیسه دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، ضمن تکریم و تقدیر از زحمات و خدمات جمال الدین مهدی نژاد، سرپرست دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، علی پورکمالی انارکی را به عنوان «رئیس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی»، منصوب کرد.

گفتنی است پورکمالی، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و دارای مدرک «دکتری مهندسی مکانیک با گرایش طراحی کاربردی» از دانشگاه تربیت مدرس است که پیش از این سمت هایی نظیر: «مدیر گروه ساخت و تولید» و «مدیر برنامه ریزی آموزشی» و قریب ۱۰ سال «معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی» دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی را در کارنامه فعالیت های اجرایی خود به ثبت رسانده است.

شایان ذکر است پورکمالی، استاد تمام دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی است که علاوه بر مسؤولیت های اجرایی، تدریس در دانشگاه، تألیف چندین کتاب دانشگاهی، ارائه مقالات و پژوهش های کاربردی، حضور در همایش ها و کنفرانس های ملی و بین المللی را نیز در سوابق علمی و پژوهشی خود ثبت کرده است.

مقالات دیگر...